Wie is Finíster
Finister (voorheen theater La Loupe) maakt absurdistisch horrortheater dat maatschappelijke thema’s combineren met slapstick, drama en horror dat een choquerende impact op het publiek heeft.
Daarmee staat Finister in een traditie die begonnen is bij Grand Guignol, een Franse theatergroep (1897-1962). Grand Guignol maakte zeer realistische horror op het podium, wat bestemd was voor de elite. Deze had geen idee wat hun handelen voor gevolgen had voor de arme bevolking. Grand Guignol had ongekend succes, zelfs de koning kwam regelmatig kijken. En menigeen viel zelfs flauw door het realistische bloedvergieten.
Finister mengt de horror echter met absurdisme en slapstick, daardoor krijgt de horror in sommige momenten iets luchtigs. Tegelijkertijd versterken alle genres elkaar waardoor de contrasten van de horror en humor bij het publiek heftiger worden. Tevens richt Finister zich op een veel breder publiek, mede door het aankaarten van actuele maatschappelijke thema’s.
Finister is opgericht in 2005 (nog onder de naam Theater La Loupe) door Jean Voormeer. Hij heeft tijdens zijn regieopleiding aan de Theateropleiding Selma Susanna absurdisme en horror in zijn voorstellingen gecombineerd. Jean houdt van theater en films waarin de werkelijkheid uit zijn verband wordt gerukt.
Hij schrijft de voorstellingen van Finister en regisseert ze soms ook zelf. Soms worden samenwerkingen aangegaan met externe regisseurs en dramaturgen.
Tijdens de combinatie van humor en horror blijven de maatschappelijke en menselijke thema’s overeind. De voorstellingen zijn doorspekt met slapstick en bloed maar blijven diepgaand. Underscore, minimalistische belichting en speciale effecten geven het geheel tot slot een filmisch karakter.
Warning: Attempt to read property "title" on null in /home/finister/public_html/wp-content/plugins/bbpowerpack/modules/pp-hover-cards/pp-hover-cards.php on line 221
" />
Een gruwelijke, absurdistische voorstelling over het huwelijk.
Wat kan er gebeuren als mensen geheel zijn vastgeroest in een slecht werkende relatie. Met deze voorstelling laten we zien dat onze gedachten vaak met ons op de loop gaan en dat we die gedachten soms ook voor waar aan nemen. Tot fatale gevolgen!
En dit alles op een camping!