Delirium-titel2

Een zorg-wekkende voorstelling

Finíster is bezig met het realiseren van theatervoorstelling Delirium, een absurdistische horrorvertelling over het machtsmisbruik in een verpleeghuis. In een race tegen de klok worden verzorgers Erik, Helga en Eva in 24 uur tot op het bot uitgeknepen totdat een burn out onvermijdelijk wordt. Manager Claire voert de druk steeds verder op en gaat tot het uiterste, met fatale gevolgen in de nacht!
Dat het erg was in de zorg wisten we wel, maar dat het zo erg was...

Delirium is een voorstelling van 30 minuten die gespeeld wordt in een tent op festivals. In eerste instantie is het een luchtige, slapstickachtige belevenis, maar naarmate de voorstelling vordert, slaat deze om in een horrorachtige situatie waarbij het publiek gruwelt en in shock achterblijft.

 

 

 

hdr

Die nachtmerrie wil Finíster in Delirium laten ervaren zodat er nog meer begrip en erkenning voor het personeel komt. Maar ook dat mensen die in de zorg werken bij zichzelf te rade gaan en de angstcultuur die in de verpleeghuizen heerst een halt toe roepen. Vaak weten zij, door hun gedrevenheid om te zorgen, niet goed waar ze inzitten en hoe ze er uit kunnen komen.

Het is extra bijzonder dat in Delirium gebruik gemaakt wordt van horror-elementen, omdat het thema van de voorstelling de ouderenzorg betreft. Hoewel de ouderen zelf niet in beeld komen realiseert het publiek zich dat het verhaal zich afspeelt in de laatste fase van het leven waarin de dood aanwezig is en waarin we ons in een cultuur bevinden waar doodsbesef en pijn worden weggestopt. Ook het publiek wordt hiermee geconfronteerd zodat ze na gaan denken over eigen angsten en pijn.

De voorstelling is geschikt voor 12 jaar en ouder omdat er gruwelbeelden in zitten

Concept / tekst  : Jean Voormeer
Regie: Nelleke Zitman
Dramaturgie: Christine Geense
Spel: Astrid Stiel, Martin Vernooij, Angela Zandbergen, Jean Voormeer
Decor:
Techniek:

Met dank aan  logo Elise Mathilde  (Elise Mathilde) Fonds voor  het ondersteunen van het schrijven van Delirium

Florentyna

Florentyma Elderkanp:

Martin-Vernooij

Martin Vernooij:

foto Wilma bakker

Wilma Bakker:

jean pak bedenkelijk closeup (Large)

Jean Voormeer:

Copyright @ Finíster 2019